4

baked a second cake with my friends...

Assalamualaikum w.b.t & Salam 1 Malaysia....
Hari ini entry aku pasal buat kek ngan kawan2 aku...huhuhu..Actually, this is the second time aku buat kek ngan member. The first time ngan dak Chin masa nak pergi BBQ kat Pantai Puteri then the second time tadi kat rumah abg Wan Lazid...huhuhu..

Tapi kelakarnya tadi, tengah siap2 buat kek uh, tiba2 elektrik plak takde...adush....macam mane ni?? Bahan2 semua dah siap...Lama gak elektrik takde. Then ktowg isi masa yg tiba2 terluang uh dengan pergi solat asar kat masjid Alor Gajah. And one more thing, dekat masjid tu pown takde elektrik.huhuhu....Masa kat masjid uh, klakar sgt tengok budak2 kecil sekolah agama belajar solat ramai2....garang betol ustazah tu...
Then, ktoang pown bertolak pulang ke rumah abg Wan Lazid. Elektrik masih belum ada lagi. So, ktowg masak omelette dulu. Sedap sungguh omelette uh....Masa tengah dok masak omelette uh, tiba2 elektrik dah ada balik, melonjak keriangan abg Wan Lazid..huhuhu..Terus ktowg hidupkan ketuhar. Tapi pelik betol hari ni, lama kot bakar kek ni, hampir satu jam, padahal selalunya 20 minit je....hairan2...

Inilah hasilnya kek yang ktowg buat tadi...






Inilah kek yang dihasilkan oleh aku, dak Chin, abg Wan Lazid & abg Wanje....
Oklah, itu je kot..
sekian, wasalam.....
0

BBQ @ Pantai Puteri

Assalamualaikum w.b.t dan Salam 1 Malaysia...
ni entry terbaru aku..hua2..Nak dijadikan cerita, satu petang uh masa aku nak pergi solat asar kat AEON Bandaraya Melaka, abg Wan Lazid hantar mesej kat aku tanya dak Chin(Syazwan) ada hantar mesej jemputan untuk join BBQ esok tak?? Aku kata la takde, coz memang dia takde hantar mesej pown...huhuhu..Rupa2nye dak Chin call rumah aku, tapi aku takde kat rumah. BBQ ni semalam, lepas maghrib kat Pantai Puteri. Kitaowg selalu gak buat BBQ macam ni, tapi selalunya kat Pengkalan Balak, tapi kali ini dak Chin nak buat kat Pantai Puteri plak..
Semalam lepas Solat Jumaat, dak Chin call aku, suruh aku datang rumah dia, tolong buat kek...Aku dah la tak pernah buat kek, tapi aku pergi jugak la rumah die. Ktowg buat kek coklat..jgn x caye..sedap do....serius....Malam uh aku gerak ngan dak Chin, abg Wanje. Naik Satu kereta. Satu lagi kereta abg Wan Lazid ngan Raheimy. Pastu abg Faiz datang dgn Abg Helmi naek motor. So total malam uh yg join adalah 7 org. Actually ada lg 2 org abg Hisyam ngan Amar, tapi dieowg tak dpt datang coz Amar esoknya nak kene daftar kat UiTM Lendu, pastu Abg Hisyam ada kenduri cukur jambul.
Malam uh fun gak r, tapi kalau lagi ramai lagi bagus.huhuhu...Masa nih aku sempat jgk la snap beberapa gambar...tengok lah ye...


men byk lg arang..huhuhu

kipas2, jgn x kipas..

menu mlm uh, ayam, ikan & sosej


nyum3..sedap nye..


Lepas je abis makan sambil borak2 bergelak ketawa, ktowg kemas2 then masukkan barang2 dalam kereta. Aku ingatkan dah nak balik, rupa2nya belom lagi..huhuhu..Ktowg pergi jalan2 kat pesisir pantai sambil snap gambar lagi...huhuhu...


ish, gelap nye..


peace....

last pose..

hurm, dalam jam 12.30 uh kami pown siap2 nak balik....
Aku rasa sampai sini saja lah dulu yer, penat r nak taip banyak2...huhuhu
see you soon ok...
wasalam....
Related Posts with Thumbnails