0

If I could turn the time


Assalamulaikum w.b.t..
Hye there...

"Seandainya masa itu kembali semula,
inginku memiliki lebih dari itu"

Have you ever wonder if you can go back to the past, what will you do?
Mesti byk yg korang nak lalukan kan.....Same goes to me!
If I got that opportunity (obviously we cant), I'll correct all mistakes I've done,
grab all the chances and fill all the spaces.

I'm surely go to every single beautiful, wonderful moments I had and will never let it go, seriously! A lots of thing that I was regret for sure I will never do if I could travel back to the past!

Bila bercakap pasal kenangan, mesti korang ada banyak kenangan an? Kenangan manis, pahit, suka, duka dan mcm2 la. Korang juga mesti ada something yg akan membuatkan korang teringat kenangan tu, for example places, songs, things and even smells, right? Me too!

Bila kenangan manis tu mmg la sedap je bila dok ingat balik, tp kalau kenangan pahit, mcm2 come across our mind. Kalau boleh tu dah tak nak ingat langsung ni..haha...

Aku pon kadang2 terlintas gak dalam fikiran ni, "Kenapalah jadi macam ni, kalaulah......"
Tapi kita tak boleh nak lawan takdir tuhan. Sapa kita nak tentukan itu ini. Yes, kita bole merancang, tp Allah yang tentukan.

Thing is, we should believe everything happens for a reason. Let bygone be bygone. Memang dah terang2 kita tak kan dapat putar masa. So, kita sebagai hamba-Nya hanya mampu pasrah dan berdoa agar kehidupan kita lebih baek dari hari2 sebelumnya....:)

p/s: dah nak abis da ramadhan ek...hurm...
enjoy ramadhan everyone!





0

Riang Ria Sukenya Mereka (End of Syaaban)

Assalamualaikum w.b.t
Hey there..(mcm lah ade org baca blog aku ni ek)

Minggu lepas, hari Sabtu ada member nak datang rumah, nak makan durian katenye.
Aku pon ajak la beberapa member aku dan dia pon ajak la beberapa org lg. Semua uh schoolmates aku, junior2 aku masa sekolah dulu....

Kami lunch sekali after makan durian uh. Aku, Emak aku n adik aku masak Soto dan nasi lemak for that lunch. Yummy...

Korang tengok je la video ni. Takde mood nak menaip plak.




Ape2 pon, really enjoy that day....
papai......;)
0

Imtiyyaz 2011 Camp SMexIIUM


Assalamualaikum w.b.t....
Tenggelam timbul je blog aku nih!! Maklumlah, busy mungkin.....

Pejam celik, dah seminggu Kem Imtiyyaz 2011 berlalu. Kem ni berlangsung di SMKA Sultan Muhammad. my former school.... Setelah berpenat lelah selama lebih kurang 3 bulan merancang kem ni, akhirnya terlaksana juga, Alhamdulillah....

For the info, Kem ini adalah anjuran Sultan Muhammad ex-Students Association IIUM (SMexIIUM) kolaborasi bersama Unit Bimbingan dan Kaunseling SMKA Sultan Muhammad, Asrama SMKA Sultan Muhammad dan Bekas Pelajar SMKA Sultan Muhammad.

Kem Imtiyyaz 2011 berlangsung selama 2 hari 2 malam, pada 22 - 23 Julai yang lepas, dan sasarannya adalah pelajar2 tingkatan 4 dan 5. Personally, two days is not enough, alhamdulillah again, we could make it successfully! Tipu la kalau kata takde masalah, tp biasa la tu an...:)

Special thank to Principal, Tn Hj Ariffin Omar, Students Affairs, Tn Hj Abd Hamid Ashari, Program Advisor, Ustaz Khuzaini, Counseling Unit, teachers, CFS IIUM, Ex-students and all the organizing committees....

Dan kepada bdk2 tingkatan 4 dan 5, we really2 proud of you. Terima kasih atas kerjasama korang. Thank you for the best memories we had together. Seriously, I'll smile when I think about those memories... Kami doakan agar korang sume berjaya dalam SPM coming, especially bdk2 tingkatan 5. Kami harap segala informasi yg telah diberikan akan berguna utk korang satu hari nanti, InsyaAllah.

Utk abg2 committee/faci, really enjoy with all of u! harap kita akan bekerjasama dimasa akan dtg, insyaAllah........Korang mmg the best!! sayang korang sume!

I think that's all from me.....
Chow.....

p/s: kalo nak tahu lebey lanjut, gambar2 bole la tngok kat FB.....
0

exam + bosan + cuti

minggu exam yang BOSAN!!!
arghhh....dok mengadap buku+notes~



dan, tengah2 minggu exam ni la aku dok sibuk fikir
tak sabar nak balik umah!!!

Cuti lama wo, wa cakap lu....
sampai bulan 9...ha2...

~cuti ni ape lg, kerja la...cari duit sara anak bini..kui3..
2

still hoping....why?

Assalamualaikum...

my dear readers,

Saya tak tahu kenapa hari ini hati saya sgt tersentuh. I feel like really miss someone...Yes! I do miss someone. Oh my Allah, how can this happen? Yeah, it's impossible for me to erase it from my mind, and seriously I managed to not even recall that memory.

But, Saya dah termimpi pasal dia 4 kali. Saya dah tak tahu nak buat apa. It's so sudden.

During my last birthday, I hope for nothing else but just one I really ask from Allah so that He can return back to me what He has taken. Tapi ianya tak seperti apa yg saya harapkan.

Ya, saya redha. I know that Allah knows best. He know what is the best for me.

Tapi kenapa hari ini semua tu boleh datang balik. Saya tak mintak pown! Saya tak nak!
Kenapa?

Is that mean I can still hoping for that to happen?

Mengalir air mata saya masa tulis entry ni. Saya rasa sedih sgt.

O Allah, aku redha atas apa yg Kau tetapkan utk ku. aku yakin Kau lebih mengetahui segalanya.
aku mohon ya Allah, Kau tabahkanlah hati ku ini bagi menerima segala ketentuanMu ya Allah.
amin ya Rabbal alamin......
Related Posts with Thumbnails