The worst & best captured moments....

Assalamualaikum w.b.t. & Salam 1 Malaysia....

Lama jugak aku tak update blog ni....huhuhu
paham2 je la, dah masuk 1st sem degree ni, mcm2 nak kene buat..
dgn bilik nyer la, jadual kelas la...sungguh memenatkan....Last Friday, after 2 weeks tak balik rumah, akhirya aku balik juga ke Melaka.Ye la an, sebelum ni, masa kat Nilai, every week aku balik rumah...hua3..

Actually, plan tak nak balik pown, tapi abg Wan Lazid ajak balik.
Fikir punya fikir, akhirnya aku decide utk balik....
Aku tak pernah pown balik dari KL ni. Kalau dulu kan semua kat Pudu, skang kat Bukit Jalil.
So, I learn new thing...huhuhu...
Kat rumah takde wat pape pown, just lepak2 kat rumah je.Then semalam, aku pown balik la balik Gombak terchenta ni...huhuhu...Tapi, ada unexpected thing berlaku semalam...jeng3....
hahaha...sungguh poyo...takde apa sgt pown...Semalam, aku balik ngan abg Wan Lazid & Hazim dari Melaka.
Naek bas Mara Liner. Masa tngah syok2 duk dalam bas uh, tetiba bas uh berhenti kat satu RnR ni, aku pown pelik la, apa kes berhenti, ni bukan rombongan Cik Kiah...hua3...

Rupa2nya bas uh rosak...aduyai..1st time balik, bas dah rosak?? lepas ni tak nak la balik lg..(ye2 je x nk balik lg)..
Driver uh suruh semua turun...Aku ngan yg lelaen pown turun then lepak kat wakaf kat situ sambil makan roti sosej...


~ni bas Mara Liner yg rosak uh~

Tak lama lepas tu, ada 1 bas express berhenti kat situ, then driver Mara Liner uh borak2 ngan driver bas express uh...rupa2nya ktoang kene tumpang je mane2 bas yg ada...mak ai...ade plak mcm uh...tp bas express uh kosong just 4 seat je...kami dah la ramai. so 4 org je la yg naek dulu.

Tidak lama selepas itu, datang lagi satu bas. Bas uh aku tengok, pergh!! gempak seh..terpampang perkataan WiFi kat pintu die...n one more thing, bas tu kosong, tak ada penumpang. itu bererti cerah la peluang aku nak nek bas uh..hua3...
Aku nampak driver Mara Liner uh cakap2 ngan driver bas uh.. Driver bas uh kate boleh tumpang, tapi dia hantar kat KLCC. pergh!!memang rezeki ktorg la tuh...hua3..

Ktorg pown naek r bas uh, memang best, kerusi luas, ada TV kat setiap seat ada WiFi....huhuhu...tngok lah gambar2 yg sempat ktorg snap masa kat situ....


~ni la die bas uh~


~tngah decide nak naek ke x nak~


~sempat bergambar~


~best an...hua3~


~bajet model bas la tuh..hu3~



~ceh, masing2 berangan~

One more thing, bas ni dah macam kapal terbang dah...siap ade announcement arrival lg....hua3...n siap die bagi poskad lg...cewah...
pape pown, terima kasih la byk2 kepada driver n driver assistant bas Odyssey ni coz tumpangkan kami....hu3....

sampai sini je la dulu...
t kalau ada masa, update lg....
maklumlah sibuk....hua3...
wasalam....

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails